13 Kasım 2008 Perşembe

Ammar Bin Yasir Ailesi


Mekke döneminde islam ile şereflenenler inanılmaz işkenceler maruz kaldılar.Bunlardan biride Ammar Bin Yasir Ailesi idi .

İşkencelerin yoğunlaştığı bir gündü.Müslümanlara kızan Mekkeli müşrikler,Yasir ailesini döverek,sürükleye sürükleye çöle götürdüler.Ammar Bin Yasir’in Anne ve Babası çok yaşlanmış,gördükleri işkencelerden yürüyecek halleri kalmamıştı.Ancak müşriklerin gözü dönmüştü. Akşama kadar çöl sıcağının altında işkence yapmaya devam ettiler.

Akşam olduğunda Ebu Cehil elindeki mızrakla işkence yapılan mahale geldi.Yasir Ailesinin bu kadar işkenceye rağmen hale dinlerinden dönmemelerine çok sinirlendi.Bir taraftan küfrediyor

Bir taraftanda önüne gelen müslümanlara tekme tokat vuruyordu. Yaşlı ve yorgun bedeni işkenceye daha fazla dayanamıyan Yasir,İslamın ilk şehidi olarak Rabbinin huzuruna vardı.

Müşrikler hızını alamamıştı. Onlardan biri, okunu yayına yerleştirerek,Yasirin oğlu Abdullah’ı

Vurup oracıkta şehit etti.Cinayeti işleyen müşrikler kan döktükçe vahşileşiyorlardı.Kana doymayan

Ebu Cehil eşi ve oğlunun ölümlerine feryad eden Sümeyye Hatun’a yöneldi.Sümeyye Hatun o haliyle bile Allah ve Rasulüne olan aşkını haykırmaya devam ediyordu.Bu durum Ebu Cehil’i hepten çileden çıkardı.Yaşlı ve ölmek üzere olmasına aldırmadan Sümeyye Hatunun bir bacağını

Bir deveye,diğer bacağını başka bir deveye bağlayarak develeri ters istikametlere göndermek üzere kırbaçladı.Ve aynı anda mızrağını Sümeyye validemizin karnına sapladı ve oracıkta şehit etti.


Kaynak

( Candan öte sevmek Dr Hilal Kara – Abdullah Kara )

İLAHİLER