20 Kasım 2008 Perşembe

OSMAN BİN ŞEMMAS ( R.A. )


OSMAN BİN ŞEMMAS ( R.A. )

Uhud savaşında Efendimize canını feda edenlerden biride yusuf yüzlü delikanlı Osman Bin Şemmas’tı ( r.a.) Savaşta hep ön saflarda yer aldı.Uhudda Müşrikler bir ara Allah Rasulü’nün ( a.s.m ) bulunduğu yöne doğru yoğun bir şekilde saldırıya geçtiler.Etrafını sararak ona ulaşmak için sürekli hamle yapıyorlardı.İşte o anda Osman Bin Şemmas’ın ( r.a.) aklı başından gitti.Ya Sevgililer Sevgilisine birşey olursa ya müşrikler onu öldürürse.Bunun için binlerce canı olsa vermeye hazırdı.

Müşrikler Efendimize sağdan saldırınca hemen sağa geçti.Soldan saldırınca hemen sola geçti.

Gelenlerin üzerine atılarak onları Efendimizden ( a.s.m ) uzaklaştırıyordu. Oklar ve mızraklar havada uçuşmaya başlayınca kılıcı ile Allah Rasulünü ( a.s.m.) koruyamayacağını anlamıştı.

O esnada ise Allah Rasulünü ( a.s.m.) aldığı darbelerden baygınlık geçirmişti. Osman Bin Şemmas ( r.a.) ok ve mızrakların geldiği yöne doğru koştu. Allah Rasulünü ( a.s.m.) önüne geçerek vucüdunu Efendimize siper ve kalkan yaptı.Bir biri ardınca atılan ok ve mızraklardan vucudu paramparça oldu.Yere düştü kendinden geçmişti.O sırada Allah Rasulünü ( a.s.m.) onun bu halini görüp çok duygulandı.Osman Bin Şemmas’ın ( r.a.) bunca fedakarlığa karşı söyleyecek bir söz bulamadı ve ağzından şu sözler dökülüverdi.

- Osman Bin Şemmas’ın ( r.a.) yaptığına karşılık Cennetten başka bir şey bulamıyorum buyurdu.

Kaynak

Candan öte sevmek

Dr.Hilal Kara – Abdullah Kara



Hiç yorum yok: